בעיות בריאות ופתרונן

Posted by ronen kozushner on

בעיות בריאות ופתרונן

להורדת לחץ דם גבוה:

רצוי להכין סלט ולהוסיף לו סלרי וכרפס – כרפס מוריד לחץ דם גבוה.
צנון או צנונית בסלט, חשוב!!!! מוריד לחץ דם גבוה.

להורדת כולסטרול ולחץ דם גבוה :

קטניות, כגון: שעועית יבשה, חומוס, עדשים, מורידים כולסטרול.
חיטה מורידה לחץ דם וכולסטרול.
כוסמת – משרים במים לפחות חצי שעה ואז מבשלים כמו אורז. מורידה לחץ דם וכולסטרול

חיטה ירוקה – מאוד מומלץ חיטה ירוקה – קונים אצל הדרוזים.
להשרות במים 24 שעות, לסנן ואין צורך בבישול, ניתן לשים אותה מעל הסלט או בקוואקר.

קינואה – מאוד מומלץ – 2 כפות מבושלות שווה לחלבון שמצוי בעוף או בביצה קשה.
כדי להסיר את המרירות מהקינואה, רצוי להשרות ½ שעה במים. רמת המרירות יורדת וגם טעם הלוואי, ואח"כ לשטוף במים.
לבשל כוס קינואה ב- 2 כוסות מים נקיים, במהלך הבישול כדאי להכניס ירקות שורשיים קצוצים, גזר מפומפייה, בצל.
לשים לב שיש הרבה פחמימות בקינואה. אפשר לערבב עם סלט או ירקות מבושלים.

המוגלובין נמוך, אנמיה, כלי דם, פרוסטטה, והערמונית:
סלק אדום מבושל – טוב להעלות המוגלובין נמוך. אנמיה. כלי דם, פרוסטטה, והערמונית.

לפגמים בעור:
המים של הסלק טובים לפגמים בעור, על הידיים והפנים. (לשתות אותם כמובן, אך חל איסור על שתייתם למי שיש לו סוכר גבוה בדם, משום שאחרי בישול הסלק, המים סופגים את הסוכר).
(בישול סלק – לבשל עם הקליפה, לשפוך המים להוסיף לסלק שום, לימון, פטרוזיליה וכמון)

אולקוס, קרישת דם:
כורכום וכמון – מאוד חשוב.
כורכום מבריא אולקוס (1/4 כפית בסלט). גורם לקרישת דם אם נחתכנו, טיפת כורכום עוצר את הדם.

אלצהיימר: – ¼ כפית כורכום בשתייה או בסלט משפר מאוד התפקוד והזיכרון.

למערכת הנשימה:
כמון – טוב למערכת הנשימה.

להוסיף לסלט 4-5 עלי חסה, יש בה המון מינרלים שטובים גם לפנים.
להזכירכם: חסה קורעים בידיים ולא חותכים בסכין.

סידן

חשוב מאוד לאכול מוצרים שמכילים סידן.

מומלץ לאכול מאכלים עשירים בסידן 1200 מ"ג סידן ביום. כל יום יש לאכול שתי כפיות שומשום טחון או לחילופין יש לצרוך כף טחינה גולמית. יוגורט, חלב 3%, סרדינים בשמן, טונה במים – (בערב), להכין סלט עם ארבע עלי חסה, פטרוזיליה מלפפון עם הקליפה.

מיץ לימון עוזר להספיג ולקלוט את הסידן לגוף.

כרוב לבן: הרבה ברזל וסידן, אם רוצים להימנע מגזים, כדאי להוסיף לכרוב גרעיני קימל. או להרתיח גרעיני הקימל עם מיום ולשתות את המים – מונע גזים.

כרוב חמוץ לעשות בבית באופן הבא: (חשוב לאכול כדי לא לאבד את ה-12 B)

להפריד עלה עלה ולהכניס לצנצנת זכוכית כשהעלים שלמים להוסיף מים + כפית מלח גס על כל כוס מים. אחרי 4-5 ימים מכניסים למקרר. (בשום אופן לא לחתוך את העלים בסכין) בתהליך זה נוצר אנזים ששומר לא לאבד את ה-12 B. לאכול את הכרוב אך לא לשתות את המים בגלל המלח.

שומשום מלא טחון: כל בוקר 2 כפיות .(אפשר לטחון ולהכניס למקרר בנוסף אפשר לשים בשקית ניילון ולדפוק עליה עם פטיש כדי לטחון השומשום)
אפשר במקום השומשום לאכול טחינה משומשום מלא (של חברת "שקדייה" למשל).

סרדינים - שמן (ויטמין D הכי טוב לקבל מהסרדינים) לאכול את העצם של הסרדין יש בה סידן ברמות גבוהות.

גבינת ריקוטה – 5% שומן. ללא מלח, על כל 100 גר' גבינה, יש 500 גר' סידן.

לחיזוק הגוף, לכאבי ברכיים, נשירה, חיזוק צפרניים, פרקים
אבקת ג'לטין כל יום לאכול כף (שקית) של חב' גלעם יש להם הכשר של הרב לנדאו- לאכול עם אשל, גיל, יוגורט, או כוס מי תפוזים, ישירות מהשקית. מחזק את הגוף, בונה את הסחוס ומונעת כאבי ברכיים, יותר מאשר מגה גלופלקס. טוב נגד נשירה, חיזוק ציפורניים, פרקים ועוד.


לבעיות ברכיים, סחוס ופרקים.
רגליים של עופות נקיות ללא (הצהוב), לבשל במרק.
הקולגן המצוי בהם עוזר מאוד לבעיות ברכיים, סחוס ופרקים.

מניעת סרטן המעי הגס.

לאכול 10 שקדים טבעיים ביום – מומלץ עם הקליפה, כי זה מונע הידבקות בסרטן המעי הגס.

מחסור באבץ ובמגנזיום – התכווצויות ברגליים
אם נתפס שריר הרגל – סימן של מחסור באבץ ובמגנזיום, לכן מומלץ לאכול בננה – שיש בה אבץ מגנזיום ואשלגן. אך, כדי לא לקבל את הסוכר של הבננה, כדאי לערבב הבננה עם מוצר חלבי. ואז הגלוקוזה לא נספג בדם, והבננה לא תגרום לעצירות.
התכווצויות ברגליים:
כדאי לקחת מי טוניק של חב' שוופס, יש בהם כינין .

להקפיד לאכול מוצרים של אומגה 3

4-5 אגוזי מלך לקנות עם הקליפה (לא לקנות מקולף מאחר ולא ידוע כמה זמן האגוז שכב מקולף יש לקנות עם הקליפה ולקלף בבית).

אומגה 3 יש בדגי ים כדוגמת: לוקוס, טונה, דניס, סלמון בקלה צעיר, ובהרינג יש הכי הרבה אומגה 3 – זהו דג מלוח לבן).

כשאופים בתנור!!!!

לא לכסות עם נייר כסף, כשהחום עובר טמפרטורה גבוהה מסוימת, החומרים הכימיים של נייר הכסף נספגים באוכל.
אין בעיה להשתמש עם נייר כסף על מאכלים קרים, אך חל איסור להשתמש בהם בחום.

עצירות – ליחה – שיעול. למניעת גלי חום, נשירת שיער, צפרניים שבירות, בעיות קשב, וחוסר שקט

זרעוני פישתן – לקנות שלמים וחובה לטחון לבד בבית ולאחסן בפריזר ל- 14 ימים.
אפשר לפזר גרעיני הפשתן בסלט, עם יוגורט, או לשים 2 כפות בכוס מים פושרים עד שנקרש לערבב ולשתות. (טוב למי שסובל מאסתמה או קוצר נשימה)
כמו כן, מתאים למניעת גלי חום, נשירת שיער, ליחה, צפרניים שבירות, בעיות קשב, וחוסר שקט.

להורדת אבנים מכיס המרה
גישר – קליפה של קפה – להורדת אבנים מכיס המרה.
כף קליפה + 4 כוסות מים להרתיח לסנן ולשתות כל שבוע.

אבנים בכליות
תירס לבשל עם עלים ושערות העלים, - לשתות המים – טוב נגד אבנים בכליות.

תמצית שום:

מרכיב מנצח.

אסור לקלף או לכתוש את השום עם מתכת. או לכתוש עם כותש. כי אז נהרס האליציל – החומר הפעיל בשום.
אסור לבשל או לטגן את השום. כי כך נהרס האליציל – החומר הפעיל בשום.

אליציל שנמצא בשום מוריד לחץ דם, כולסטרול, טריגליצרידים.

תרכיז שום, טוב מאוד למערכת החיסון.

ההבדל בין טיפות השום לשום טרי, בשום טרי נספג רק 10% מהחומר הפעיל בכלי הדם.

טיפות שום, טובות מאוד לדלקות אוזניים. ומייבש שעורה בעין.
עוזר מאוד לבעיות של תולעים במעיים, (טפטוף של 4 טיפות לילד בצהריים, מחסל התולעים. אפשר לטפטף להם על קציצה, אורז, או תפו"א. וכו'.

עוזר לפסוריאזיס.
קורנפלור וקמל תירס במים, מרגיעה פסוריאזיס ואדמומית בגוף.

בעיות זיכרון

על מנת לשפר זיכרון, מומלץ, לאכול כל יום שתי כפיות גרעיני חמנייה לא קלויים. היות שהם מכילים אבץ ומגנזיום אשר תורמים לשיפור הזיכרון. בנוסף קוביית שוקולד מריר (כל יום) ובננה אחת כל יום (עשירה באשלגן).

לאימון הזיכרון:
מומלץ מילוי תשבצים, משחר ברידג' וקריאת ספרים. כאשר נועלים את הדלת לאחר היציאה, אמרו בקול רם, נעלתי את הדלת. כנ"ל לגבי כיבוי גז.

שמן עץ התה:

שימושים:

לכאבי אוזניים : יש להזליף טיפה לתוך האוזן פעמיים ביום.

טוב מאוד לפטרת צפרניים, או בהרות שמש, או פטריות שמש.
מעולה למיגרנה וכאב ראש. למיגרנה – 3 טיפות בחצי כוס מים.
לכאב ראש טיפה ברקות ומסז' קל ועדין 3 פעמים ביום.

הרפס – להזליף טיפה על הפצע פעמיים ביום.
3 טיפות בחצי כוס מים- לגרגר. טוב גם להפטות. ( או טיפה בתוך הפה פעמיים ביום) לעקירת שן, תפרים בחניכיים.
טוב מאוד לסינוסיטיס, לשים בין הגבות- מיבש הנזלת.

דלקות בדרכי השתן, טחורים בפי הטבעת. טוב לכינים. (טיפה מאחורי האוזן).

פטריות בצפרניים – להניח בקערה - חופן מלח גס, כף שמן זית, 3 טיפות שמן תה, בפיילה ולשים האצבעות בקערה ל- 20 דקות חצי שעה.
לנגב עם גופית כותנה ולשים על כל ציפורן טיפת שמן, לשייף אותה עם פצירה מקרטון חד פעמית. – מחסל הפטרת.

פצעי בגרות – חצי כוס מים עם טיפת שמן ועם ספוגית על הפנים – מיבש הפצעים.

כל הכתוב הינו בגדר המלצה בלבד ואינו יעוץ מקצועי או תחליף להתיעצות עם איש מקצוע


Share this post



← Older Post Newer Post →